НОВИЙ ЛЬОДОВИКОВИЙ ПЕРІОД – УЖЕ ЧЕКАЄМО






Страх перед глобальним потеплінням, яке, за прогнозами, може спричинити неймовірні посухи і породити жахливі тропічні шторми у помірних районах Землі, невдовзі може змінитись страхом перед глобальним похолоданням. І така собі фантастика з фільму “Післязавтра” може стати цілковитою реальністю. Науковці нарешті докопались до фактів, що показують неймовірну картину катаклізмів зі змінами клімату за останні 450 тисяч років, коли 8 разів наступав глобальний льодовиковий період, а льодовий панцир сковував Європу. То чого ж нам чекати?..


Льодовикові епохи наступали на Землі неодноразово – це закономірний циклічний процес. Сліди найдавнішого – гуронійського зледеніння – датуються 2,5 мільярдів років тому, коли навіть ще не існувало багатоклітинних організмів. У пізньому протерозої – близько 850 мільйонів років тому – наступив наймасштабніший і найтриваліший льодовиковий період в історії нашої планети, який називається криоґеній. Він тривав більше 220-и мільйонів років. У той час, Земля цілковито – від полюсів і до екватора – була скована льодом і нагадувала сучасний супутник Юпітера – Європу.



                                   Що нас чекає у майбутньому?
Буріння льодовиків Антарктиди і Ґренландії, океанічних і морських товщ осадових порід дають дуже чітку і точну картину того, що відбувалось із кліматом нашої планети за останні кілька сот тисяч років. Вчені ставлять діагноз за рівнем концентрації ізотопів оксиґену – О-18, та карбону – С-13, у льодовиках. Вони виявили чітку закономірність – чим вища температура на планеті, тим більша концентрація цих ізотопів у льодовикових нашаруваннях Антарктики та Арктики. 
Ледниковые периоды на Земле – Мир ЗнанийЛедниковые периоды - Nibiru Secrets
В результаті довготривалих досліджень вдалось встановити кількість зледенінь на Землі та їх тривалість. Як виявилось кожен із 10-ти льодовикових періодів тривав приблизно 90-100 тисяч років, їх розділяли дуже нетривалі періоди потепління – 8-15 тисяч років. Останнє потепління розпочалось близько 11-ти тисяч років назад і триває й досі. За ці 11 тисяч років почав збільшуватись ексцентриситет земної орбіти, показник нутації складає 23,44 і продовжує зменшуватись, а прецесія вступила у новий цикл… Отож, чекаємо на новий льодовиковий період. А може глобальне потепління є благом, а не катастрофою? Це риторичне питання залишиться без відповіді…
Бережіть планету!
Більше інформації ви знайдете ТУТ і ТУТ



































































































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу