Найдивовижніші тварини, які вимерли


                    Ірландський Олень 





Ці олені вимерли 7,700 років тому і вони були просто гігантські. Ірландський олень вважається найбільшим парнокопитним, яке тільки існувало на землі. Вони мешкали у величезній кількості на території Євразії. 

Останні залишки, які вдалося виявити, дотувалися 5700 до н.е. У довжину ці олені були 2,1 метра. Роги у дорослих самців могли досягти 3,65 метрів завширшки. Жили вони в лісах, а через величезні роги були легкою здобиччю.

                       Стеллерова  корова






Вимерла в 1768 році. Вид проживав неподалік азіатського узбережжя Берингова моря. У 1741 натуралістом Георгом Стеллером були виявлені ці тварини. Мандрівник відразу був зачарований розмірами цих тварин: досягали вони в довжину до 10 метрів, а вагою - до 4 тонн. Ця тварина була схожа на тюленя, у них були дуже масивні передні кінцівки і хвіст.

 Спостерігаючи за ними, натураліст звернув увагу на те, що ці тварини ніколи не виходять з води на берег. Темного, практично чорного кольору шкіра. На дотик нагадувала кору дуба. Тварина не мало шиї, голова була дуже маленькою, особливо якщо порівнювати з розмірами тіла. Зубами корова не була наділена, тому харчувалася, в основному, дрібною рибою. Люди цінували цю тварину через жир. 

Це і є та причина, по якій популяція цих тварин винищена.


                             Квагга





На половину зебра, на половину кінь. Вимерла це тварина в 1883 році. Мешкали вони в Південній Африці. Квагга - підвид зебри. Тварина дуже легко піддавалася дресируванню, і відповідно, людина не пропустила нагоди. М'ясо цих тварин було смачним, а шкіра дуже дорогою. Це ті причини, з яких вони були винищені. У світі налічувалась всього одна Квагга в 1880 році. Вона померла 12 серпня 1883, в зоопарку Амстердама

                                   

                              Додо


Вимер в 17 столітті. 

Цей птах мешкав на острові Маврикій. Відносився вид до не літаючих  птахів. Додо був голубеобразим, хоч і мав досить значні розміри: до 1,2 метра у висоту, а вага сягала до 50 кілограм. Харчувалися ці птахи фруктами, які падали з дерев. М'ясо Дронтів (ще одна назва Додо) було дуже смачним і їм насолоджувався всякий, хто зміг до них дістатися.
На остові Маврикій хижаки геть відсутні і це був рай для Додо. 

Але ситуація змінилася в 17 столітті. У цей час на остов висадилися європейці. Почалося полювання на м'ясо птахів. Разом з людьми, на острів потрапили собаки та щури, які не могли пройти повз, щоб не поласувати яйцями Дронта. Так як ці птахи не літали, та й бігали повільно, полювати на них не становило жодних проблем.

Коментарі

  1. Твій блог мене зацікавив! Я б хотіла більше дізнатися про те « Як впливає людина на вимирання тварин»

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу